Våre kurs

Påmelding og alle kurs på Varatun gård legges ut på www.bydelshus.com.
DU KAN GÅ INN PÅ LINTICKET.NO – søke på ønsket kurs og melde deg på.

VÅRENS KURS.

Maskinkurs: Dette er vårt mest populære kurs, og det fylles raskt opp! For å få tilgang til de forskjellige maskiner på Lendeverkstedet må du ta dette kurset på 4 timer. Du får prøve avretter – tykner – sirkelsag – båndsag og slipemaskiner. I tillegg får du en orientering om alle håndmaskiner som er på verkstedet. Kursavgift kr 600,-
Kurs våren 2021:Smikurs: Det holdes kurs i regi av HTM-klubben i smia på Varatun Gård for å smi et laminert knivblad til en brukskniv.

Det vil bli gjennomgått smiing, herding, utlønning, figursliping, eggsliping og ferdigpussing. Deltakerne får utlevert 1 stang bløtt stål 3mm x 30mm, samt 2 stk. eggstål 3mm x 15mm. Det anbefales at deltakerne selv har med øreklokker og beskyttelsesbriller samt egne hansker.

Deltakerne kan bruke egen smihammer (1,0 1,5kg) og smitenger (en flat og en krum), men det har også klubben for to smeder samtidig.
Det er plass til 2 personer pr. kurs. Kursavgift kr. 2 000,-
kurs vår 2021:

Skaft og slire: Lær å lage din egen kniv. Du får ferdig knivblad og starter med å forme skaftet, lime fast knivbladet og så overflate behandle skafte.

Vi har plass til 6 personer på dette kurset. Kurset går over 3 kvelder.

Så tegner vi slirelæret etter den form du har laget på skaftet, så skjærer vi til slirelæret og er klar til sying. Tilslutt overflatebehandler vi slira.
Kursavgift kr 1300,- som inkluderer knivblad, skaft, lær og alt annet materiell.
Kurs vår 2021.

Karveskurd: Karveskurd er en skurd av geometriske figurer ved hjelp av passer og linjal. Man kan få frem seksbladsroser og åttebladsroser, trekant- og firkantmønstre.  Den eldste kjente gjenstand med karveskurd funnet i Norge er et smykkeskrin datert ca. år 300.

Ingen kurs våren 2020.

Det er plass til 6 personer på dette kurset.
Pris kr 1000,-
Kurstider  kl. 1700 – 2000. (3 dager a 3 timer)

Kurs i bruk av kontursag: Vi har vært så heldige å få Einar Eltervåg som instruktør. Einar har mange års erfaring med kontursag, så her er det mye å lære. Vi starter med innføring i hvordan saga brukes, og dere vil få se flere eksempler på produkter dere kan lage. Deretter står dere fritt til å velge.
Pris kr 1000,-
Kurstider  kl. 1700 – 2000. (3 dager a 3 timer)

Kurs vår 2021:

 

Dreiekurs

Det er kommet forespørsel etter nybegynner dreiekurs. Verktøy AS arrangerer 1 dags kurs for oss i januar. Dato fastsettes når vi ser interessen. 2 valg fredag eller lørdag kr 1200,- inkl. lunsj. Påmelding til lafor@lyse. net